Beklædningshåndværkeren

 

Beklædningshåndværkeren er et lille skrædderi beliggende i Lundeborg på Sydfyn. Skrædderiet er grundlagt på bagrund af ønsket om bæredygtighed inden for beklædning. Det realiseres blandt andet ved at forlænge levetiden af tekstiler. Beklædningshåndværkeren vedligeholder og forandrer beklædning og tekstil interiør, så produktets levetid forlænges, hvorved forurening og materialeforbrug i forbindelse med produktion af nye produkter begrænses.

 

IMG_4358

Jeg er uddannet håndarbejdslærer og beklædningsformgiver fra Håndarbejdets Fremmes Seminarium i København, og  bachelor i sociologi fra Københavns Universitet.

Jeg har været på lidt af en erhvervsmæssig rundtur, før jeg endte bag symaskinen igen.

I studietiden arbejdede jeg som assistent i kostumeafdelingen på teateret Aveny-T på Frederiksberg. Lige inden jeg flyttede til Lundeborg i 2013, nåede jeg i en periode at arbejde for skrædder Christina Stenderup Christensen i hendes værksted og butik ‘Klædefabrikken’, der dengang lå i Jægersborggade på Nørrebro.

Jeg har arbejdet som salgsassistent i stofbutikken Stof 2000. Først i deres afdeling på Strøget i København og senere i deres afdeling i Svendborg. Har også haft fornøjelsen af at arbejde i den næsten historiske stofbutik Hvidberg Stoffer og Skrædderi i København.

Ud over arbejdet med tekstiler og vejledning, som assistent i stofbutikker, har jeg brugt en del år på at indsamle viden om bæredygtige tekstiler og om, hvordan tekstil- og modebranchen kan bliver mere bæredygtig. Det vil sige, hvordan branchen kan forurene mindre og forbruge færre ressourcer.

Det arbejde kom jeg i kontakt med, efter jeg afsluttede min uddannelse som Bachelor i Sociologi fra Københavns Universitet. Jeg blev ansat som projektassistent og senere som projektkoordinator på Københavns Erhvervs Akademi (KEA), der netop havde åbnet et videnscenter ved navn Center For Responisble Design. Utrolig spændende arbejde og værdifulde tanker og viden, jeg har taget med mig videre frem. Det er også grundtanken i mit syværksted, hvor vedligeholdelse af beklædning og andre tekstiler i form af reparationer og omforandringer er en stor del af arbejdsopgaverne.

I årene, der er gået, har jeg også været omkring undervisning i syning, materialelære og bæredygtighed, hvor jeg har mødt vidt forskellige aldersgrupper og kulturer. Jeg har været tilkaldevikar på Niels Brock i København, været værkstedsansvarlig for det kreative værksted i SFO’en Bodenhoff Fritidscenter på Christianshavn, samt været med til at opstarte projektet ‘I Tråd Med Verden’, et integrationsprojekt i Ishøj, hvor jeg underviste kvinder med anden etnisk baggrund.

Rundturen er endt her i Lundeborg, hvor roen har indfundet sig. Nu sidder jeg igen bag symaskinen, hvor du kan finde mig, hvis du har en syopgave eller et spørgsmål.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s